De beste fineliners

Wil je beginnen met het maken van fine line illustraties? Geen idee welke merk fineliner nou de beste is? Ik zet de merken die ik afgelopen jaren zelf heb getest en het fijnst vind voor je op een rijtje!

De beste fine liner merken die ik heb gebruikt zijn Micron Pigma, Rotring Tikky, Steadtler en Micron. De verschillen zijn niet heel groot, maar toch heb ik zo mijn favoriet!

Micron Pigma

De allerfijnste uit dit rijtje! Ze zijn lekker vloeibaar en de punt droogt niet snel uit. Ze bevatten watervaste zwarte pigment inkt die niet vlekt en zijn in verschillende diktes beschikbaar. Vooral de punten van de Micron Pigma vind ik ontzettend fijn!

SHOP HIER!

Rotring Tikky

Ook de fineliner van Rotring Tikky vind ik ontzettend fijn. Hij is ontzettend vloeibaar waardoor lange lijnen zetten echt een feestje is. De inkt is ook iets zwarter. Het enige nadeel is dat de inkt iets minder snel droogt.

SHOP HIER!

Staedtler

Staedtler kocht ik ooit als eerste set met fineliners. Uit dit rijtje vind ik deze tegenwoordig het minst fijn, maar ze zijn wel het goedkoopst! Wil je dus gewoon is wat uitproberen dan kan je met deze perfect uit de voeten!

SHOP HIER!

Faber-Castell

De fineliners van Faber-Castell vind ik vooral voor het zetten van dikkere lijnen ontzettend fijn. De inkt is ontzettend vloeibaar en Faber-Castell heeft dus een aantal andere puntsoorten die heel fijn zijn voor het zetten van dikke lijnen. Vind je handlettering bijvoorbeeld ook tof? Deze zijn daar perfect voor!

SHOP HIER!

Winkelwagen

Ontdek meer van STUDIO TOSCA

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder