For people who love art
& the planet

‘Recycled lines’ is een duurzame kunstcollectie vanaf Terschelling. Het is een samenwerking tussen Stichting de Jutfabriek en Studio Tosca. Stichting de Jutfabriek op recycled plastic op Terschelling en Studio Tosca is een creatieve studio & art label van Tosca Abrahams, ook wonend op Terschelling.

Op Terschelling zijn de gevolgen van het wereldwijde plastic-gebruik goed zichtbaar. Door het zien van al het plastic dat er constant aanspoelt op het eiland is de collectie ‘recycled lines’ ontstaan. Een duurzame kunstcollectie met fine line art op gerecycled plastic.

De collectie ‘recycled lines’ helpt in eerste instantie direct om het eiland plastic-vrijer te maken. In een plaat van 100×70 cm recyclen we zo’n 12.5 kilo (!) plastic. Daarnaast hebben de werken als doel om aan het denken te zetten en het gesprek over het ‘beter zorgen voor onze aarde’ op gang te brengen. Een artwork met een dubbele duurzame functie dus. 

HOW IT WORKS

COLLECT

SHREDDER

HEAT & PRESS

COOL DOWN

ADD FINE LINES

In 2023 willen we samen minstens 1000 kilo aan ‘recycled artworks’ maken. En daarmee zoveel mogelijk gesprekken over het ‘beter zorgen voor onze aarde’ op gang brengen. ‘Recycled lines’ heeft haar weg al behoorlijk goed gevonden naar huiskamers. Maar hoeveel mensen krijgen jullie dagelijks over de vloer? Wij geen tientallen. ??⁠Daarom vinden we dat ‘recycled lines’ ook, eigenlijk júist, thuis hoort op kantoren. Op gemeentehuizen. Op hogescholen & universiteiten. In bankgebouwen. In musea. ⁠In galeries. ⁠

Weet jij een gemeentehuis met een te lege muur? Een hogeschool of universiteit dat ‘#duurzaamheid‘ vaker te sprake zou moeten brengen? ⁠Een bedrijf/organisatie dat ‘#sustainability‘ als een van de grootste peilers heeft? Weet jij een plek waar ‘recycled lines’ aan de muur hoort?⁠ Stuur een mail of bericht!

Er zijn tal van mogelijkheden. Van verschillende formaten (van 8×8 cm tot aan 103×73 cm) en allerlei kleuren passend bij bijvoorbeeld de bedrijfsvoering. Ook het fine line artwork is naar wens te maken. Bijvoorbeeld een logo of een thema passend bij het bedrijf. Of misschien zijn er wel bedrijven die zelf plastic hebben dat ze willen recyclen tot een artwork? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. 

Laten we een begin maken aan die 1000 kilo recycled plastic en ‘recycled lines’ verspreiden door heel Nederland. Heel erg benieuwd bij welk bedrijf/organisatie ‘recycled lines’ voor het eerst te zien is!??⁠

CUSTOM REQUESTS/WERK OP VERZOEK

Studio Tosca ontwerpt voor particulieren en bedrijven. In de FAQ vind je meer informatie of stuur hieronder een bericht voor meer informatie.

Winkelwagen